Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen en kosten

Wie nadenkt over mantelzorgwoningen, zal snel ontdekken dat dit een wijze en duurzame investering is. In tegenstelling tot het ouder worden in een bejaardentehuis, verplegingstehuis of seniorenwoning, biedt een mantelzorgwoning u de mogelijkheid om éénmalig een investering te doen en voor lange tijd van een eigen woning te genieten. Deze woningen gaan doorgaans minimaal 20 jaar mee en soms zelfs 30 tot 40 jaar. Vergeleken met de kosten van een verplegingstehuis, waar iemand met een hoog eigen vermogen soms wel tot €2.000,- per maand betaalt (volgens CAK-regels), is een mantelzorgwoning een kosteneffectieve optie. Zelfs verblijf in een particuliere zorginstelling kan duurder zijn. Als alternatief kunt u oud worden in een seniorenwoning, waarvan de gemiddelde kosten ongeveer €720,- per maand bedragen.

De kosten van een mantelzorgwoning hangen af van uw eigen wensen en behoeften. Voor een exacte weergave van alle kosten van een mantelzorgwoning, is het raadzaam om eens contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij, afhankelijk van uw wensen en behoeften een gerichte prijs geven. Duntep is gevestigd in Staphorst, vlak bij Zwolle, waar we hoofdzakelijk mantelzorgwoningen op maat bouwen. Dit is een bewuste keuze. Wij zijn van mening dat wanneer iemand intrede doet in een mantelzorgwoning, deze exact moet voldoen aan hoe de klant het wenst en ook aan de te verwachten kosten. Mocht u nog aan het oriënteren zijn, vraag dan onderaan de pagina onze mantelzorgwoningbrochure aan voor informatie over de kosten en wat er verder nog bij komt kijken bij een mantelzorgwoning. Separaat met de brochure ontvangt u de prijslijst.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de kosten van een mantelzorgwoning, bezoek dan ons bedrijf eens. Hier krijgt u geheel vrijblijvend een beeld van wat voor bedrijf Duntep is, wat we doen, hoe we bouwen en waar u op dient te letten voordat u tot aanschaf overgaat. Wanneer de rondleiding ten einde is, zal er veel duidelijk zijn.

Mantelzorgwoning: Een investering voor de lange termijn

Het aanschaffen van een mantelzorgwoning is niet alleen een keuze voor comfort en zorg, maar ook een investering voor de lange termijn. Naast de voordelen van onafhankelijkheid en verzorging behoudt een mantelzorgwoning na 10 of 15 jaar nog steeds een hoge restwaarde. De gemiddelde kosten voor een mantelzorgwoning variëren tussen €90.000 en €150.000,-, afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen. Deze investering is niet alleen financieel verstandig, maar biedt u ook de gemoedsrust van een zorgeloze toekomst. Een mantelzorgwoning behoudt zijn waarde, in tegenstelling tot het intrekken in een aanleunwoning.

Mantelzorgwoning prijzen – Wat kunt u verwachten?

De prijzen voor mantelzorgwoningen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het ontwerp en de specifieke kenmerken van de woning. Over het algemeen kunt u rekenen op prijzen tussen €90.000 en €150.000,- voor een mantelzorgwoning. Dit omvat doorgaans de kosten voor het ontwerp, de bouw, en eventuele aanpassingen op maat. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze investering een duurzame en waardevaste keuze is voor uw toekomst.

Alle kosten en concrete plannen voor een mantelzorgwoning

Heeft u concreet plannen voor het plaatsen van een mantelzorgwoning, maar krijgt u het niet voor elkaar qua wet- en regelgeving? Neem dan eens contact op met onze mantelzorgwoning expert meneer De Vries. Hij kan u alles vertellen over de wet- en regelgeving. Zo is er van elke gemeente in Drenthe inzichtelijk wat de vereisten zijn. Ook kan meneer De Vries u vertellen over een pré-mantelzorgwoning. Dit is sinds 2017 in het leven geroepen. Enige tijd geleden heeft hij namelijk een groot onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Hiervoor is hij in gesprek geweest met diverse Wmo-beleidsadviseurs, mantelzorgconsulenten, zorgspecialisten en bestaande klanten die in het bezit zijn van een mantelzorgwoning. Ook is er grootschalig een enquête gehouden onder de 65-plussers in Nederland. Kortom: er is veel kennis in huis op dit gebied. Tot slot adviseren wij om bij grote onduidelijkheden altijd het plaatselijke Wmo-loket te bezoeken. Dit omdat er per gemeente diverse interpretaties zijn van de landelijke beleidsregels.

Ontdek de kenmerken van Duntep

Er zijn talloze aanbieders van mantelzorgwoningen. Maar qua aanbod zit er ook enorm veel diversiteit in. De kosten, bouwwijzen en services voor een mantelzorgwoning verschillen enorm. Wij hebben al bijna 60 jaar ervaring in de chalet branche. Sinds de wetswijziging in 2014 bouwen we ook mantelzorgwoningen. Bekijk hieronder eens wat ons kenmerkt en waar wij onderscheidend in zijn.

Kenmerken Duntep 

Vraag GRATIS uw mantelzorgwoning brochure aan

Vraag onze mantelzorgwoningbrochure aan en u weet alles van een op maat gebouwde mantelzorgwoning en de daar bijkomende kosten! Deze brochure staat vol met informatie en inspiratie, zoals tekeningen, prijzen voorbeelden, voordelen, regelgevingen en nog veel meer.

Aanvragen

Vijf redenen om een mantelzorgwoning te kopen

In deze blog worden vijf redenen uitgelicht waarom een mantelzorgwoning interessant is. Het gaat hierbij over de bijkomende investering, de stimulerende overheid en de verandering van Nederland naar een participatiesamenleving.

Lees meer

Lees de ervaringen van onze klanten

Deze ervaring komt van de familie Bessels. Zij wonen sinds een aantal jaar in een Duntep mantelzorgwoning. Mocht u na dit verhaal met één van onze referenties in gesprek willen gaan, neem dan even contact op. Wij kunnen u met ons klantenbestand in contact brengen. Zo krijgt u ook van derden een beeld van een Duntep mantelzorgwoning.

Lees meer

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte

Heeft u vragen over het in kaart brengen van alle kosten wanneer u kiest voor onze mantelzorgwoning? Of heeft u een vraag over een van onze andere diensten, zoals het bouwen van chalets? Neem contact met ons op voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. U kunt ons telefonisch bereiken via 0522 441372 en per e-mail via info@duntep.nl. U kunt uiteraard ook ons contactformulier invullen voor meer informatie. Dan helpen we u zo snel mogelijk verder met al uw vragen en we vertellen u graag meer over de kosten voor een mantelzorgwoning.