Mantelzorgwoning

Wilt u een mantelzorgwoning voor in de tuin of een tijdelijke zorgwoning op maat laten bouwen voor de optimale zorg? Dan kunt u rekenen op Duntep uit Staphorst, nabij Zwolle.  Wij hebben al meer dan 60 jaar ervaring in de mobiele bouw en weten precies wat er gedaan moet worden om uw mantelzorgwoning efficiënt te bouwen.

Stuur ons een berichtje

Optimale zorg dankzij een mobiele woning in de tuin

Sinds 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een tijdelijke mobiele woning te plaatsen in de tuin of op het erf. Dit is een tijdelijke zorgwoning, afgestemd op de wensen en behoeften van de zorgbehoevende(n). Waarom? Omdat de mobiele woning in de tuin compleet is ingericht met het oog op het ouder en beperkter worden. Door aanschaf van een mantelzorgchalet hoeft u geen aanpassingen in de bestaande woning te doen. Bovendien biedt een op maat gebouwde zorgwoning comfort en gemak en stelt het de bewoner(s) in staat om langer zelfstandig te blijven.

Lees ervaringen van anderen

Bij Duntep zorgen we ervoor dat onze chalets aan alle eisen voldoen om als mantelzorgwoning gebruikt te worden. Om onze producten en service te optimaliseren, luisteren we goed naar onze klanten en eindgebruikers. Lees hier hun ervaringen en tips:
Klant aan het woord

 

Mantelzorgwoning: In uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen

Één van de grootste voordelen van een mantelzorgchalet is dat u kunt blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving. Op de site www.alleszelf.nl vindt u veel informatie over hoe u langer, zelfstandig thuis kunt blijven wonen in een mobiele woning in de tuin. Want wat is er nu mooier dan op hoge leeftijd nog steeds op uw eigen plekje te wonen in de buurt van familie en kennissen, door het laten bouwen van een mantelzorgwoning. De zorgwoning die we bouwen, is volledig in te richten naar uw eigen wensen en kan op maat gemaakt worden. Binnen Duntep wordt er altijd naar gestreefd om de beste oplossing voor u te vinden, zowel tijdens het ontwerpen als het bouwen van een mantelzorgchalet. Ons motto is dan ook niet voor niets: ‘Uw droom, onze passie!’.

 

Pre-mantelzorgwoning

Een (tijdelijke) zorgwoning kan preventief zijn. We spreken dan van een pré-mantelzorgwoning, omdat deze maatregel ouderen stimuleert om vroegtijdig bezig te zijn met hun toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen pas laat over hun toekomstige woonvorm gaan nadenken. Vaak is dat te laat, met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig kan een pré-mantelzorgchalet al vanaf het 67e levensjaar geplaatst worden. U hoort wel rekening te houden met de wet- en regelgeving van een pre-mantelzorgwoning.

Lees meer:
Wat is een pré-mantelzorgwoning

 

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Meest-gestelde vragen

Ook het Ministerie van VWS geeft graag informatie over het concept van een mobiele woning in de tuin. In een artikel op de website van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten leest u vragen en antwoorden over o.a. de beoordeling of er sprake is van mantelzorg, omgevingsvergunningen, financiële ondersteuning van gemeenten en juridische aspecten.

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op

Vraag GRATIS uw brochure mantelzorgwoning aan

Wilt u alles weten over de mogelijkheden van een op maat gemaakte (tijdelijke) zorgwoning die wij voor u kunnen bouwen? Vraag dan onze mantelzorgwoningbrochure aan. De brochure staat vol met informatie en inspiratie voor een mobiele woning in de tuin, zoals tekeningen, voorbeelden, voordelen, regelgevingen en nog veel meer.

Aanvragen

Voordelen voor de mantelzorger

Beslist u samen om te kiezen voor een luxe mantelzorgwoning, dan profiteert u als mantelzorger van meer rust en privacy. U hoeft geen reiskosten en reistijden meer te maken, terwijl de zorglast aanzienlijk wordt verminderd dankzij specifieke zorgaanpassingen. Dit betekent dat u geen aanpassingen hoeft te doen aan uw eigen woning, of de huidige woning van de zorgbehoevende(n). Bovendien bent u snel in de buurt om ondersteuning te bieden als er iets gebeurt. Als mantelzorger heeft u ook de mogelijkheid om zelf in het mantelzorgchalet te wonen, terwijl degene die zorg nodig heeft in het hoofdverblijf zal wonen.

Voordelen voor de mantelzorgontvanger

  • Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving;
  • De mobiele woning is daarnaast aanpasbaar naar ieders persoonlijke behoeften en wensen, het behouden van zelfstandigheid, eigen inbreng en eigen ruimte;
  • Een mantelzorgchalet is een waardevaste investering, waardoor uw eigen vermogen behouden blijft;
  • Verbeterde leefomstandigheden, omdat zonder inwoning bij familieleden wel zorg van hen wordt ontvangen;
  • Gewaarborgde privacy;
  • Mocht er wat gebeuren, kan er eenvoudig alarm worden geslagen. De mantelzorger of het familielid is dan snel ter plaatse. Dit geeft meer rust.

*Bekijk de regels van een mantelzorg woning*

Checklist mantelzorgwoning

Heeft u interesse in een (tijdelijke) zorgwoning op maat, dan raden we aan om gebruik te maken van onderstaande checklist. In deze checklist vindt u alles waar u rekening mee moet houden om een mantelzorgwoning te realiseren. Het proces is grofweg verdeeld in drie fasen: de voorbereidingsfase, aankoopfase en afrondende fase.

Regels mantelzorgwoning

In de checklist zijn de belangrijkste regels omtrent mantelzorgwoningen opgenomen. Als u hieraan voldoet, zult u de meeste obstakels met de gemeente en uw omgeving uit de weg gaan. Via onderstaande link kunt u zich meer verdiepen in de materie.

 

Bekijk de regels voor een mantelzorg woning

Mantelzorgwoning checklist

Vijf redenen om een mantelzorgwoning te kopen

In deze blog worden vijf redenen uitgelicht waarom een mobiele woning interessant is. Het gaat hierbij over de bijkomende investering, de stimulerende overheid en de verandering van Nederland naar een participatiesamenleving.

Lees meer