Mantelzorgwoning

Wilt u een mobiele woning voor in de tuin of een tijdelijke zorgwoning op maat laten bouwen voor de optimale zorg? Dan kunt u rekenen op Duntep uit Staphorst, nabij Zwolle.  Wij hebben al meer dan 60 jaar ervaring in de mobiele bouw en weten precies wat er gedaan moet worden om uw mantelzorgwoning efficiënt te bouwen. 

Stuur ons een berichtje

Optimale zorg dankzij een mobiele woning in de tuin

Vanaf 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een tijdelijke mobiele woning te plaatsen in de tuin of op het erf. Dit is een tijdelijke zorgwoning, afgestemd op de wensen en behoeften van een zorgbehoevende. Waarom? Omdat de mobiele woning in de tuin compleet is ingericht met het oog op het ouder en beperkter worden. Door aanschaf van een mantelzorgchalet hoeft u geen aanpassingen in de bestaande woning te doen. Bovendien biedt een tijdelijke zorgwoning die we op maat kunnen bouwen comfort, gemak en stelt het u in staat om uw zelfstandigheid te behouden.

Klant aan het woord

 

Blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving

Één van de grootste voordelen van een mantelzorgchalet is dat u kunt blijven wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving. Op de site www.alleszelf.nl vindt u veel informatie over hoe u langer, zelfstandig thuis kunt blijven wonen in een mobiele woning in de tuin. Want wat is er nu mooier dan op hoge leeftijd nog steeds op uw eigen plekje te wonen in de buurt van familie en kennissen, door het laten bouwen van een mantelzorgwoning. De zorgwoning die we bouwen, is volledig in te richten naar uw eigen wensen en kan op maat gemaakt worden. Binnen Duntep wordt er altijd naar gestreefd om de beste oplossing voor u te vinden voor het bouwen van een mantelzorgchalet. Daarom is ons motto niet voor niets: ‘Uw droom, onze passie!’.

 

Pre-mantelzorgwoning

Een (tijdelijke) zorgwoning kan preventief zijn. We spreken dan van een pré-mantelzorgwoning, omdat deze maatregel ouderen stimuleert om vroegtijdig bezig te zijn met hun toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen pas laat over hun toekomstige woonvorm gaan nadenken. Vaak is dat te laat, met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig kan een pré-mantelzorgchalet al vanaf het 67e levensjaar geplaatst worden. U hoort wel rekening te houden met de wet- en regelgeving van een pre-mantelzorgwoning.

Wat is een pré-mantelzorgwoning

 

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Bekijk hier ons antwoord op de meest gestelde vragen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Meest-gestelde vragen

Mocht het hele concept van een mobiele woning in de tuin u nog niet duidelijk zijn, bekijk dan het artikel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Vraag GRATIS uw mantelzorgwoning brochure aan

Vraag onze mantelzorgwoningbrochure aan en u weet alles over de mogelijkheden van een op maat gemaakte (tijdelijke) zorgwoning die wij voor u bouwen! De brochure staat vol met informatie en inspiratie voor een mobiele woning in de tuin, zoals tekeningen, voorbeelden, voordelen, regelgevingen en nog veel meer.

Aanvragen

Voordelen voor de mantelzorger

Wanneer er wordt gekozen voor een mantelzorgchalet wordt er meer rust en privacy gecreëerd. De reiskosten en reistijden vervallen en de zorg wordt aanzienlijk verlicht door de specifieke zorgaanpassingen. Hierdoor hoeft u aan uw eigen bestaande woning geen aanpassingen te doen. Mocht er wat gebeuren, dan bent u snel in de buurt om ondersteuning te geven. Het is als mantelzorger ook mogelijk om zelf in de mantelzorgwoning te wonen. In dit geval zal de hulpbehoevende in de hoofdwoning wonen.

Checklist

Hieronder bevindt zich een checklist. In deze checklist voor een mantelzorgwoning zitten grofweg drie fases. De voorbereidingsfase, aankoopfase en afrondende fase. Het is altijd raadzaam om deze checklist door te nemen wanneer u interesse heeft in een (tijdelijke) zorgwoning op maat.

Mantelzorgwoning checklist

Voordelen voor de mantelzorgontvanger

  • Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving;
  • De mobiele woning is daarnaast aanpasbaar naar iedere persoonlijke behoeften en wensen, het behouden van zelfstandigheid, eigen inbreng en eigen ruimte;
  • Een veilige mantelzorgchalet is aanpasbaar naar iedere behoefte;
  • Een mantelzorgchalet is een waardevaste investering, waardoor uw eigen vermogen behouden blijft;
  • Verbeterde leefomstandigheden, omdat zonder inwoning bij familieleden wel zorg van hen wordt ontvangen;
  • Gewaarborgde privacy;
  • Mocht er wat gebeuren, kan er eenvoudig alarm worden geslagen. De mantelzorger of familielid is dan snel ter plaatse. Dit geeft meer rust.

Bekijk de regels van een mantelzorg woning

Vijf redenen om een mantelzorgwoning te kopen

In deze blog worden vijf redenen uitgelicht waarom een mobiele woning interessant is. Het gaat hierbij over de bijkomende investering, de stimulerende overheid en de verandering van Nederland naar een participatiesamenleving.

Lees meer