Model Donga

Uniek model in 2 varainten

Omschrijving
Foto's

Beschrijving

Ons Donga model is in het verleden speciaal ontworpen voor één van onze klanten. Er zijn 2 varianten ontworpen, echter is de hele chalet volledig te personaliseren naar uw eigen wensen. In de basis is er een variant met een soort zadeldak en één met een lessenaars dak. Het verschil zit hem qua zichtbaarheid in het dak. Echter is de indeling ook verschillend.

Waar dit model zich echt in onderscheidt is de buitenbekleding en de luxueuze uitstraling. Met echte houten buitenbekleding in combinatie met de HPL boeien en witte kunststof kozijnen, behoort dit model tot het modernisme.

Wat eveneens ook een echte kenmerkende aspect van ons model Donga is, is de bovenverdieping. Het is namelijk zéér bijzonder, dat er een chalet is met een bovenverdieping. Dit omdat wij tot een maximale hoogte in onze fabriek kunnen bouwen en dan stopt het. Denk ook aan viaducten met de transport.  Bij deze modellen hebben we ervoor gekozen dat ons serviceteam op locatie van de klant, het dak heeft afgerond. Het laatste gedeelte is dus ter plekke op het dak gezet.  Dit, in combinatie met de moderne look en variaties, maakt ons trots op dit model!

Benieuwd naar één van onze andere modellen met een lessenaars dak?

Bekijk de Mendoza

Kenmerken

 • Hypermoderne uitstraling
 • Bovenverdieping met een extra slaapkamer
 • Mogelijk in 2 varianten
 • 53 m2
 • Volledig gemeubileerd met kasten en bedden
 • Standaard met 2 slaapkamers, badkamer, keuken en woonkamer
 • Maatwerk mogelijk

Specificaties

Hieronder enkele specificaties van dit model

 • Afmeting 11.00 x 5.20
 • HPL plaat aan de onderzijde
 • Ventilator in de badkamer
 • Buitenstopcontact voor terrasverwarming op schakelaar
 • LED spots met dimmer
 • Zwarte radiatoren
 • Laminaat in elk vertrek
 • Buitenlampen en buitenkraan

 

 

 

Bent u geïnteresseerd in dit model? We geven u graag meer informatie!

Uw droom, onze passie!

Ontstaan

De Donga chalet is net als de Paria een chalet welke wij ontwikkeld hebben voor een park in Zeeland. Dit hele park staat vol met de Donga’s en Paria’s. Van beide zijn weer 2 modellen, wat inhoudt dat er totaal 4 soorten modellen staan. Het ontwerpen van zo’n model is een zéér interessant spel.

Ontwerpfase

Allereerst worden de ideeën globaal besproken. Vervolgens laten wij zien wat we kunnen bouwen en hoe we bouwen. Vervolgens gaan we om tafel zitten en bespreken we de wensen. Dit wordt allemaal genoteerd en na het gesprek gaat onze adviseur/verkoper er mee aan de slag. Het is aan hem/haar om de wensen van de klant te vertalen tot een ontwerp welke onze tekenaars kunnen uittekenen. De rol van de verkoper is cruciaal in het ontwikkelen van een bepaald model.

Teken- en calculatie-fase

Als de tekenaar de tekening heeft afgerond is de verkoper weer aan zet. In samenspraak met de klant passen ze vaak meerdere dingen aan en wijzigen ze het een en ander. Ook wordt er in deze fase op hoofdlijnen de materiaalkeuze gedaan van de chalet.

Deze wijzigingen worden dan weer aangepast door de tekenaar. Vervolgens gaat de tekening in combinatie met de gekozen materialen (tot dusver) naar de calculatie. De calculator is verantwoordelijk voor de prijsopbouw en dat de gekozen materialen ook daadwerkelijk nog geleverd kunnen worden. Als de prijs bekend is gaat de verkoper weer met de klant om tafel.

Afrondingsfase

Tijdens zo’n gesprek wordt ingegaan op het ontwerp, de prijs, de afname,de levertijd en tot slot de kleurstelling van de chalet. Naar aanleiding van dit gesprek wordt vaak de tekening nog gewijzigd naar een laatste versie. Eveneens veranderd de prijs naar aanleiding van de wijzigingen in de tekening. Wanneer dit alles besproken is volgt er een akkoord en wordt de productieplanning gevuld met de chalets

Productiefase

De chalets worden ingepland op de planning en de werkvoorbereiding gaat van start. De werkvoorbereiding bereid de inkoop van materialen voor en zorgt er voor dat de jongens uit de productie alle informatie hebben om de chalet te bouwen zoals de klant deze had gewenst. Het stukje inkoop valt binnen Duntep ook onder werkvoorbereiding, evenals het transport en plaatsen van de chalets.  Wanneer alles voorbereid is wordt de chalet gebouwd. Dit duurt globaal zo’n 4 weken per chalet. Echt een prachtig gezicht om te zien.

 

Lees meer over de kenmerken van Duntep