Zorgchalet

Iedereens behoefte aan zorg is uniek en persoonlijk. Dat geldt ook voor uw woonomgeving; als u langer thuis kunt woning door een zorgchalet op maat te plaatsen, dan wilt u dat de mantelzorgwoning helemaal op uw wensen en behoeften is afgestemd. Kies daarom voor een zorgchalet op maat van Duntep, de chaletbouwer met meer dan 60 jaar ervaring. We ontwerpen uw mantelzorgchalet samen met u en voegen alle opties en voorzieningen toe die u wenst. U kunt langer zelfstandig wonen in privacy en onafhankelijkheid, maar dan met uw geliefden altijd dichtbij. Laten we de mogelijkheden verkennen!

Stuur ons een berichtje

Vele zorgchalets beschikbaar

Waar moet een zorgchalet aan voldoen?

Omdat iedereen uiteenlopende zorg- en woonbehoeften heeft, verschilt het per situatie waar een zorgchalet op maat zoal aan moet voldoen. Onze zorgchalets zijn zelfstandige woningen, speciaal ontworpen voor ouderen en mensen met specifieke zorgbehoeften. Ze bevatten allerlei aanpassingen gericht op zelfstandig ouder worden, zoals drempelloze toegang en rolstoelvriendelijke voorzieningen. Samen met de klant ontwerpen we een chalet op maat die functioneel en ondersteunend is, maar ook afgestemd is op de bewoners en mantelzorgers. Enkele belangrijke factoren waar we rekening mee houden zijn:

  • Toegankelijkheid: Gelijkvloerse ontwerpen met brede deuropeningen en aangepaste voorzieningen om mobiliteitsbeperkingen te accommoderen.
  • Natuurlijke ventilatie: Goede ventilatieontwerpen met grote ramen en mogelijkheden voor natuurlijke luchtcirculatie om een gezonde leefomgeving te bevorderen.
  • Flexibele indeling: Een aanpasbare indeling die aansluit op de behoeften van de bewoners.
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: We gebruiken milieuvriendelijke materialen en energiezuinige voorzieningen voor een gezond leefklimaat en een kleine ecologische impact.
  • Toegankelijke buitenruimte: Wie houdt er nou niet van lekker buiten zitten? Met diverse opties wat betreft veranda’s, terrassen en overkappingen zorgen we voor toegankelijke buitenruimtes.
  • Privacy en brandveiligheid: Ontwerpelementen die de privacy respecteren en tegelijkertijd brandveiligheid waarborgen.


Vereisten voor zorgchalets in de tuin

Als u overweegt een zorgchalet in uw tuin te plaatsen, zijn er enkele belangrijke vereisten om rekening mee te houden. Er moet uiteraard ruimte beschikbaar zijn en er moet overeenstemming zijn met betrokken familie of mantelzorgers. Ook moeten de landelijke beleidsregels worden gevolgd. Onze zorgchaletexperts kunnen u begeleiden en adviseren bij het realiseren van uw zorgchalet op maat.

Vraag GRATIS uw brochure mantelzorgwoning aan

Wilt u alles weten over de mogelijkheden van een op maat gemaakte (tijdelijke) zorgwoning die wij voor u kunnen bouwen? Vraag dan onze mantelzorgwoningbrochure aan. De brochure staat vol met informatie en inspiratie voor een mobiele woning in de tuin, zoals tekeningen, voorbeelden, voordelen, regelgevingen en nog veel meer.

*Aanvragen*

Vele modellen beschikbaar

Zoekt u een eenvoudige lodge? Een landelijk huisje met oversteek aan beide kanten, misschien? Of is een hypermoderne zorgchalet met een extra slaapkamer boven meer iets voor u? Bij Duntep hebben we in ons meer dan 60-jarige bestaan inmiddels talloze chalets in diverse stijlen, afmetingen en indelingen ontworpen. Ieder model dat u op deze website vindt is uitvoerig getest en geoptimaliseerd om de beste woonervaring te bieden. U kunt ervoor kiezen om een van deze modellen als zorgchalet af te nemen. Deze voorzien wij dan van de door u gekozen opties en voorzieningen, waarna we uw mantelzorgchalet vlot leveren en plaatsen. Wat u ook kunt doen, is een van de modellen als uitgangspunt kiezen en deze samen met ons te herontwerpen tot een zorgchalet op maat.

Uw zorgchalet op maat

Zit er een model bij dat u aanspreekt, maar zijn er zaken die u zou willen aanpassen? Geen probleem! We verplaatsen de badkamer, maken de slaapkamer breder, passen de keuken aan of wat u maar wilt. Het wordt úw zorgchalet op maat. Wie nog verder wil gaan in personalisatie, kan samen met onze ontwerpers een uniek zorgchalet creëren. Wij vertalen uw droom in beeld, materialen en bouwkundige tekeningen. Voor uw ogen komt uw droom tot leven!

Volledige service van ontwerp en plaatsing tot onderhoud

Onze service gaat verder dan alleen het ontwerp en de bouw van uw zorgchalet. Wij werken het chalet tot in de puntjes af, waarbij u bepaalt hoe deze wordt opgeleverd. We kunnen het chalet leveren inclusief meubels, inbouwapparatuur en alles wat u nodig heeft. Vervolgens brengen we uw mantelzorgchalet met onze eigen vrachtwagen en maken we deze klaar voor bewoning, zodat u zonder zorgen kunt verhuizen.

Realiseer het zorgchalet van uw dromen met Duntep

Zorg en onafhankelijkheid gaan hand in hand in uw mantelzorgchalet van Duntep. Neem contact met ons op en realiseer samen met ons de zorgchalet van uw dromen!