Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning voor optimale zorg

Vanaf 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een tijdelijke mantelzorgwoning te plaatsen op het erf of in de tuin. Dit is een tijdelijke woning, afgestemd op de wensen en behoeften van een zorgbehoevende. De woning is compleet ingericht met het oog op het ouder en beperkter worden. Door aanschaf van een mantelzorgwoning hoeft u geen aanpassingen in de bestaande woning te doen. Een zorgwoning biedt comfort, gemak en u behoudt uw zelfstandigheid.

Wilt u meer informatie over een mantelzorgwoning? Bezoek onze mantelzorgwoning-dag op 1 juni. Schrijf u hieronder in en u heeft de garantie dat er een adviseur voor u klaar staat. 

Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving 

Eén van de grootste voordelen van een mantelzorgwoning is; dat u kunt blijven wonen in een eigen, vertrouwde omgeving. Wat is er nu mooier dan op hoge leeftijd nog steeds op uw eigen plekje te wonen in de buurt van familie en kennissen. De woning is volledig in te richten naar uw eigen wensen.

Heeft u een bepaalde wens, laat het ons weten. Wij streven erna om altijd de beste en geschiktste oplossing voor u te vinden. Ons motto is niet voor niets:

‘Uw droom, onze passie!,

Pre-mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning kan preventief zijn. We noemen het dan een pré-mantelzorgwoning. Deze vorm van wonen is sinds 2017 in het leven geroepen door de overheid. Het moet worden gezien als een voorzorgmaatregel. Deze maatregel stimuleert ouderen om vroegtijdig bezig te gaan met hun toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen pas over hun woonvorm gaan nadenken, op het moment dat het te laat is. Dit met alle gevolgen van dien. Een pré mantelzorgwoning kan je al vanaf je 67 levensjaar vergunningsvrij naast een hoofdwoning plaatsen. Klik hier om meer te weten over de wet-en regelgeving van een pré-mantelzorgwoning

Uiteraard begrijpen we dat een zorgwoning niet voor iedereen de perfecte oplossing is. Maar voor de mensen die wel de mogelijkheid hebben om een mantelzorgwoning te plaatsen, is het echt een woonvorm om over na te denken.

 

 

Inschrijving mantelzorgwoning-dag

Zaterdag 1 juni organiseert Duntep een mantelzorgwoning-dag op locatie. Schrijf u nu in en u heeft de zekerheid dat er een adviseur beschikbaar is!

Waarom Duntep?

Alles onder één dak

Wanneer u uw mantelzorgwoning besteld bij Duntep, weet u 1 ding zeker. U hoeft niks meer te regelen. Duntep zorgt namelijk voor de bouw, transport, plaatsing en onderhoud van de mantelzorgwoning. We hebben een eigen chauffeur en plaatsing team. Mocht er na de tijd onverhoopt nog iets misgaan, dan staan de servicemonteurs klaar voor u om te helpen. Ontzorging staat bij Duntep hoog in het vaandel. Buiten het uitkiezen van uw droomwoning om, heeft u niks meer om zich zorgen over te maken.

U kunt het proces van A tot Z volgen

Wanneer u tot overeenstemming bent gekomen met één van onze adviseurs, heeft u de mogelijkheid om tussendoor de voortgang te bekijken. Wij begrijpen als geen ander dat u nauw betrokken wilt wezen met de bouw van uw toekomstige woning.  Soms is het zelfs nog mogelijk om enkele kleine aanpassingen te doen. Neem contact op met uw adviseur en plan een moment om de voortgang te bekijken.

Plaatsing in 1 dag

Bij Duntep hebben we onze eigen chauffeurs en logistieke planners. Dit zorgt ervoor dat we het transport in eigen beheer hebben. Wij zorgen ervoor dat er een kraan wordt geregeld en dat de woning binnen één dag op de plaats staat. Omdat we dit al jaren doen, staat geen verrassing ons meer in de weg. Voor elke locatie hebben wij onze eigen logistieke oplossingen. Zo hebben we onze producten al in het centrum van Utrecht geplaatst, in het streekgebied van de gemeente Voorst of net over het spoor in de gemeente Wezep. Voor elke uitdaging, een passende oplossing.

Meedenken met de klant

Wat Duntep kenmerkt is maatwerk. Elke mobiele bungalow of mantelzorgwoning is anders en niks is bij ons te gek. Duntep heeft betrouwbaar en gekwalificeerd personeel met een enorme hoeveelheid kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we flexibel zijn en meedenken met u. Het voordeel van maatwerk productie is, dat de mantelzorgwoning volledig naar uw wensen en behoeften gebouwd kan worden. Zo heeft u de zekerheid dat de woning exact is, zoals u het wenst. Zo hebben we in het verleden al meerdere klanten blij gemaakt. Onlangs is er een mantelzorgwoning zodanig gemaakt, dat het mogelijk was voor mevrouw om haar eigen antieke eikenhouten kabinet in de mantelzorgwoning te plaatsen. Maar ook kunnen we de woning zo maken, dat het mogelijk is om een nierdialyse thuis te doen.

Al jarenlang een begrip in de chaletbranche

Duntep is hoofdzakelijk chaletbouwer. Dagelijks zetten onze werknemers zich in de bedrijfshal te Staphorst in om kwalitatief hoogwaardige chalets te bouwen. Degelijkheid, vertrouwen, informele benadering en het leveren van hoogwaardige kwaliteit vinden wij zéér belangrijk.

Kijk eens bij onze parken om te zien waar onze chalets de laatste jaren naartoe zijn gegaan.

Lees meer over transport

Voordelen voor de mantelzorger

Een mantelzorgwoning heeft meerdere voordelen als mantelzorger.

 • Er wordt meer rust en privacy gecreëerd.
 • De reistijd en reiskosten vervallen.
 • De zorg wordt aanzienlijk verlicht door de specifieke zorgaanpassingen
 • Aan de eigen bestaande woning hoeft u geen aanpassingen te doen.
 • Mocht er wat gebeuren, dan bent u snel in de buurt om ondersteuning te geven.

Het is als mantelzorger ook mogelijk om zelf in de mantelzorgwoning te wonen. In dit geval zal de hulpbehoevende in de hoofdwoning wonen.

Voordelen voor de mantelzorgontvanger

 • Kunnen blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.
 • De woning is daarnaast aanpasbaar naar iedere persoonlijke behoeften en wensen.
 • Het behouden van zelfstandigheid, eigen inbreng en eigen ruimte.
 • Een veilige woning flexibel aanpasbaar naar iedere behoefte.
 • Een mantelzorgwoning is een waardevaste investering, waardoor uw eigen vermogen behouden blijft.
 • Verbeterde leefomstandigheden, omdat zonder inwoning bij familieleden wel zorg van hen wordt ontvangen.
 • Gewaarborgde privacy.
 • Mocht er wat gebeuren, kan er eenvoudig op het alarm worden geslagen. De mantelzorger of familielid is dan snel ter plaatse. Dit geeft rust.

Bekijk de regels van een mantelzorg woning

5 redenen om en een mantelzorgwoning te kopen

In deze blog worden 5 redenen uitgelicht waarom een mantelzorgwoning interessant is. Het gaat hierbij over de bijkomende investering, de stimulerende overheid en de verandering van Nederland naar een participatiesamenleving.

Lees meer

Modellen die geschikt zijn voor een Mantelzorg chalet

Een concept van een mantelzorgwoning is praktisch gelijk aan die van een chalet of bungalow. Duntep heeft al 60 jaar lang de kennis en ervaring om kwalitatief hoogwaardige chalets te maken. Hierdoor is het eenvoudig om ook de mantelzorgwoningen aan het assortiment toe te voegen. De kennis en ervaring is er immers al.

Voor een mantelzorgwoning kunnen meerdere modellen gebruikt worden. Dit omdat een mantelzorgwoning volledig naar de wensen en behoeften van de klant gebouwd kan worden.  Deze chalets voldoen veelal aan de eisen van een mantelzorgwoning en zijn dan ook een ideale oplossing als u verlegen zit om een tijdelijke woonoplossing

De koffie staat klaar

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs.

We hebben de koffie altijd klaar staan.

Contact