Mantelzorgwoning

Een mantelzorg chalet voor de optimale zorg

Vanaf 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een tijdelijke woning te plaatsen op het erf of in de tuin. Dit is een tijdelijke woning, afgestemd op de wensen en behoeften van een zorgbehoevende. Waarom? Omdat de woning compleet is ingericht met het oog op het ouder en beperkter worden. Door aanschaf van een mantelzorgchalet hoeft u geen aanpassingen in de bestaande woning te doen. Bovendien biedt een zorgwoning comfort, gemak en u behoudt uw zelfstandigheid. 

Klant aan het woord

 

Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving 

Eén van de grootste voordelen van een mantelzorgwoning is; dat u kunt blijven wonen in een eigen, vertrouwde omgeving. Op de site www.alleszelf.nl vindt u veel informatie over hoe u langer, zelfstandig thuis kunt blijven wonen.  Want wat is er nu mooier dan op hoge leeftijd nog steeds op uw eigen plekje te wonen in de buurt van familie en kennissen. De woning is volledig in te richten naar uw eigen wensen. Heeft u een bepaalde wens, laat het ons weten. Omdat binnen Duntep altijd gestreefd wordt  de beste oplossing voor u te vinden. Daarom is ons motto niet voor niets: ‘Uw droom, onze passie!,

Pre-mantelzorgwoning

Een zorgwoning kan preventief zijn. Hierdoor noemen we het dan een pré-mantelzorgwoning. Omdat deze maatregel ouderen stimuleert om vroegtijdig bezig te gaan met hun toekomst. Uit onderzoek is gebleken dat ouderen pas laat over hun toekomstige woonvorm gaan nadenken. Vaak te laat. Dit met alle gevolgen van dien. Tegenwoordig kan een pré mantelzorgwoning al vanaf het 67e levensjaar geplaatst worden. Houdt wel rekening met de  wet-en regelgeving van een pré-mantelzorgwoning.

Wat is een pré-mantelzorgwoning

 

Heeft u vragen en/of onduidelijkheden. Bekijk hier de meest gestelde vragen + de antwoorden

Meest-gestelde vragen

Mocht het hele concept u nog niet duidelijk zijn. Bekijk dan dit artikel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. .

Vraag GRATIS uw mantelzorgwoning brochure aan

Vraag onze mantelzorgwoningbrochure aan en u weet alles van een mantelzorgwoning! Want de brochure staat vol met informatie en inspiratie, zoals tekeningen, voorbeelden, voordelen, regelgevingen en noem maar op.

Aanvragen

Voordelen voor de mantelzorger

Voordelen mantelzorgwoning voor de mantelzorger

 • Er wordt meer rust en privacy gecreëerd.
 • Doordat de reiskosten en reistijden vervallen.
 • De zorg wordt aanzienlijk verlicht door de specifieke zorgaanpassingen
 • Hierdoor hoeft u aan de eigen bestaande woning geen aanpassingen te doen.
 • Mocht er wat gebeuren, dan bent u snel in de buurt om ondersteuning te geven.

Het is als mantelzorger ook mogelijk om zelf in de mantelzorgwoning te wonen. In dit geval zal de hulpbehoevende in de hoofdwoning wonen.

Een checklist waar u aan moet denken

Hieronder bevindt zich een checklist. In deze checklist voor een mantelzorgwoning zitten grofweg 3 fases. De voorbereidingsfase, aankoopfase en afrondende fase. Het is altijd raadzaam om deze checklist door te nemen wanneer u interesse heeft in een mantelzorgwoning.

Mantelzorgwoning checklist

Voordelen voor de mantelzorgontvanger

Voordelen mantelzorgwoning voor de mantelzorgvrager

 • Blijven wonen in de eigen vertrouwde omgeving.
 • De woning is daarnaast aanpasbaar naar iedere persoonlijke behoeften en wensen.
 • Het behouden van zelfstandigheid, eigen inbreng en eigen ruimte.
 • Een veilige woning flexibel aanpasbaar naar iedere behoefte.
 • Een mantelzorgwoning is een waardevaste investering, waardoor uw eigen vermogen behouden blijft.
 • Verbeterde leefomstandigheden. Omdat zonder inwoning bij familieleden wel zorg van hen wordt ontvangen.
 • Gewaarborgde privacy.
 • Mocht er wat gebeuren, kan er eenvoudig alarm worden geslagen. De mantelzorger of familielid is dan snel ter plaatse. Dit geeft rust.

Bekijk de regels van een mantelzorg woning

5 redenen om en een mantelzorgwoning te kopen

In deze blog worden 5 redenen uitgelicht waarom een mantelzorgwoning interessant is. Het gaat hierbij over de bijkomende investering, de stimulerende overheid en de verandering van Nederland naar een participatiesamenleving.

Lees meer

Waarom Duntep

Wat kenmerkt Duntep?

Wanneer u uw mantelzorgwoning besteld bij Duntep, dan weet u 1 ding zeker. U hoeft niks meer te regelen. Want Duntep zorgt namelijk voor de bouw, transport, plaatsing en aftersales van de mantelzorgwoning. We hebben een eigen chauffeur en een eigen team dat de chalets plaatst. Daarnaast proberen we altijd mee te denken met onze klant. Benieuwd waarin wij proberen onderscheidend in te zijn?

Kenmerken Duntep