Een mantelzorgwoning in Ede

Op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving van een mantelzorgwoning in Ede.  Duntep krijgt jaarlijks tientallen aanvragen voor het bouwen/plaatsen van een mantelzorgwoning. Nu krijgen we ook veel vraag naar de wet- en regelgeving. Landelijk gezien is het vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning overal mogelijk.  Echter, er zijn uitzonderingen. Ook heeft de gemeente de mogelijkheid om de landelijke regels anders te interpreteren.  Het beschikken over ruimte op het erf is een belangrijke vereiste voor een mantelzorgwoning. Hieronder de belangrijkste regels over het plaatsen van een mantelzorgwoning in Ede. Benieuwd naar onze mantelzorgwoningen? Klik op de onderstaande link.

 

Lees meer over Duntep mantelzorgwoningen

 

Een mantelzorgwoning in Ede

De gemeente Ede heeft een totale oppervlakte van  318 km2. Het inwonersaantal bedraagt zo’n 116.000 inwoners. Zodoende betekend dit dat er enorm veel ruimte is in deze gemeente. Dit is een belangrijk aspect is voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Op het gebied van mantelzorgwoningen is het volgende bekend. Ook adviseert de gemeente Ede  mantelzorgers op allerlei gebied via de sociale kaart van Ede. Via deze website kunt u ten allen tijde contact op te nemen met medewerkers van het omgevingsloket, indien u interesse heeft. Bovendien schrijft de gemeente Ede dat zij mantelzorgers actief zullen helpen met de juiste oplossing in de betreffende situatie. Zo is de gemeente Ede ook actief en progressief omtrent mantelzorgwoningen.

Ook heeft de gemeente Ede nog de volgende mogelijkheden ter ondersteuning;

  • Wijkteams;
  • Begeleiding in huishouden;
  • Mantelzorgwaardering;
  • Begeleid of beschermd wonen;
  • Respijtzorg;
  • Tijdelijke gratis hulp voor mantelzorgers.

Gemeente Ede geschikt

Kortom; mantelzorgers zijn  belangrijk  voor de gemeente Ede. Er wordt gezorgd voor elkaar.  Daarom sluit dit prachtig aan bij  een mantelzorgwoning. Daarom concluderen wij dat Ede een perfecte locatie en een geschikte gemeente is voor een mantelzorgwoning.  Wilt u een mantelzorgwoning plaatsen? Bezoek het Wmo-loket/omgevingsloket en vraag naar de mogelijkheden. Vermoedelijk is het vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning, geen enkel probleem!

 

Bekijk 5 redenen voor een mantelzorgwoning