Een mantelzorgwoning in Almelo

Zorgwoning in Almelo.

Op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving van een zorgwoning Almelo.  Duntep krijgt jaarlijks tientallen aanvragen voor het bouwen/plaatsen van een mantelzorgwoning.  Vanaf 2014 is het mogelijk om vergunningsvrij een tijdelijke woning te plaatsen op het erf of in de tuin. Dit is een tijdelijke woning, afgestemd op de wensen en behoeften van een zorgbehoevende. Waarom? Omdat de woning compleet is ingericht met het oog op het ouder en/of beperkter worden. Door aanschaf van een mantelzorgchalet hoeft u geen aanpassingen in de bestaande woning te doen. Bovendien biedt een zorgwoning comfort, gemak en u behoudt uw zelfstandigheid.

 

Sinds de Wmo van 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van ouderen of mensen met een beperking bij de zelfredzaamheid of participatie

Lees meer over Duntep mantelzorgwoningen

 

Gemeente Almelo

De gemeente Almelo is onderdeel van de provincie Overijssel. Met 72.849 inwoners is het een gemeente met gemiddelde omvang. De gemeente Almelo heeft een samenwerking met het steunpunt voor mantelzorgers in de gemeente Almelo Als mantelzorger in Almelo kan een mantelzorgwoning de ideale oplossing zijn voor uw situatie. Nu krijgen we ook veel vraag naar de wet- en regelgeving. Landelijk gezien is het vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning overal mogelijk.  Echter, zijn er bepaalde uitzonderingen. Elke gemeente interpreteert de landelijke beleidsregels divers. Dit zorgt voor verschillende prioriteiten met verschillende aanpakken in verschillende gemeenten.

Regels

Een mantelzorgwoning in Almelo is mogelijk. Er is geen eigen interpretatie van de landelijke beleidsregels.  Deze beleidsregels zijn in eerste instantie het uitgangspunt. Wel kan de gemeente Almelo bepaalde regels hebben waar de mantelzorgwoning aan moet voldoen. Zo dient een mantelzorgwoning vaak achter het huis te staan,mag het geen opvallende kleur hebben en is groter dan 100 m2 niet mogelijk. Een mantelzorgwoning in Almelo dient wel in het totaalbeeld te passen. In 2017 is er een mantelzorgwoning geplaatst in Almelo. Daaruit concluderen wij dat de gemeente progressief is en meedenkt met de mensen omtrent een mantelzorgwoning. Mocht u vragen hebben specifiek voor uw gemeente, bezoek dan het Wmo-loket eens. Mocht u overigens aan alle vereisten van een vergunningsvrije mantelzorgwoning in Almelo voldoen, is er geen meldingsplicht

Connecties met zorgwoning experts

Tot slot heeft Duntep nauwe connecties met de belangenvereniging van alle mantelzorgers in Nederland, namelijk mantelzorg.nl Mocht u er niet uitkomen qua wet-en regelgeving, kunnen wij u in contact brengen met mevrouw Klein. Zij is speciaal omgeschoold vanuit de overheid. Op het gebied van wet- en regelgeving kan zij u alles vertellen zodat u meteen duidelijkheid heeft

 

 

Bent u mantelzorger? Vergeet dan niet om jaarlijks uw mantelzorgwoning compliment aan te vragen.

 

Duntep Kenmerken

Kenmerken Duntep

Alles onder één dak

Wanneer u uw mantelzorgwoning besteld bij Duntep, weet u 1 ding zeker. U hoeft niks meer te regelen. Duntep zorgt namelijk voor de bouw, transport, plaatsing en onderhoud van de mantelzorgwoning. We hebben een eigen chauffeur en plaatsing team. Mocht er na de tijd onverhoopt nog iets misgaan, dan staan de servicemonteurs klaar voor u om te helpen. Ontzorging staat bij Duntep hoog in het vaandel. Buiten het uitkiezen van uw droomwoning om, heeft u niks meer om zich zorgen over te maken.

U kunt het proces van A tot Z volgen

Wanneer u tot overeenstemming bent gekomen met één van onze adviseurs, heeft u de mogelijkheid om tussendoor de voortgang te bekijken. Wij begrijpen als geen ander dat u nauw betrokken wilt wezen met de bouw van uw toekomstige woning.  Soms is het zelfs nog mogelijk om enkele kleine aanpassingen te doen. Neem contact op met uw adviseur en plan een moment om de voortgang te bekijken.

Plaatsing in 1 dag

Bij Duntep hebben we onze eigen chauffeurs en logistieke planners. Dit zorgt ervoor dat we het transport in eigen beheer hebben. Wij zorgen ervoor dat er een kraan wordt geregeld en dat de woning binnen één dag op de plaats staat. Omdat we dit al jaren doen, staat geen verrassing ons meer in de weg. Voor elke locatie hebben wij onze eigen logistieke oplossingen. Zo hebben we onze producten al in het centrum van Utrecht geplaatst, in het streekgebied van de gemeente Voorst of net over het spoor in de gemeente Wezep. Voor elke uitdaging, een passende oplossing.

Meedenken met de klant

Wat Duntep kenmerkt is maatwerk. Elke mobiele bungalow of mantelzorgwoning is anders en niks is bij ons te gek. Duntep heeft betrouwbaar en gekwalificeerd personeel met een enorme hoeveelheid kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we flexibel zijn en meedenken met u. Het voordeel van maatwerk productie is, dat de mantelzorgwoning volledig naar uw wensen en behoeften gebouwd kan worden. Zo heeft u de zekerheid dat de woning exact is, zoals u het wenst. Zo hebben we in het verleden al meerdere klanten blij gemaakt. Onlangs is er een mantelzorgwoning zodanig gemaakt, dat het mogelijk was voor mevrouw om haar eigen antieke eikenhouten kabinet in de mantelzorgwoning te plaatsen. Maar ook kunnen we de woning zo maken, dat het mogelijk is om een nierdialyse thuis te doen.

Al jarenlang een begrip in de chaletbranche

Duntep is hoofdzakelijk chaletbouwer. Dagelijks zetten onze werknemers zich in de bedrijfshal te Staphorst in om kwalitatief hoogwaardige chalets te bouwen. Degelijkheid, vertrouwen, informele benadering en het leveren van hoogwaardige kwaliteit vinden wij zéér belangrijk.

Hoogwaardige kwaliteit

Wanneer u onze bedrijfshal bekijkt tijdens uw eerste bezoek zult u een rondleiding krijgen. U krijgt een kijkje in onze manier van bouwen. Door deze transparantie van onze kant willen wij u laten zien dat we een betrouwbaar bedrijf zijn en dat onze chalets worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Veelal produceren we maatwerk, er is bijna geen enkele chalet hetzelfde. Dit houdt ons werk uitdagend.

 

Parken met Duntep’s

Duntep is een echt merk in de chalet branche. Veel recreatieparken benaderen Duntep dan ook wanneer de chalets aan vernieuwing toe zijn. Of als er een uitbreiding is. Benieuwd waar Duntep allemaal staat?

 

Duntep Parken