Mantelzorgwoning in Breda

Mantelzorgwoning in Breda

Duntep bouwt jaarlijks tientallen mantelzorgwoningen. Nu krijgen we ook veel vraag naar de wet- en regelgeving. Op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving van een mantelzorgwoning in Breda. Landelijk gezien is het vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning overal mogelijk.  Echter, zijn er bepaalde uitzonderingen. Ook heeft de gemeente de mogelijkheid om de landelijke regels anders te interpreteren.  Het beschikken over ruimte op het erf is een belangrijke vereiste voor een mantelzorgwoning.

Lees meer over Duntep mantelzorgwoningen

In de gemeente Breda 150.520 inwoners. De gemeente heeft een oppervlakte van zo’n 129 km2. Dit betekend dat Breda een vrij dicht bevolkte gemeente is. Wat betreft het plaatsen van een vergunningsvrije mantelzorgwoning is de gemeente niet moeilijk. De gemeente Breda hanteert de landelijke regels hierin en heeft geen uitzonderingen. Eveneens heeft de gemeente Breda een samnewerking met een woningcorporatie. Samen streven ze ernaar om voor iedereen een betaalbare oplossing te zoeken, zodat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Dit geeft aan dat de gemeente Breda progressief is met betrekking tot het mantelzorgwoning beleid.

Kenniscentrum STiB

Verder heeft de gemeente Breda een STiB. Dit is het steunpunt informele zorg Breda. Het is het kenniscentrum voor mantelzorg in Breda. Op dit platform valt veel te lezen en vinden over de regelingen van mantelzorg in de gemeente. Ook over de meest-gestelde-vragen omtrent een mantelzorgwoning.

Kortom, de gemeente Breda lijkt actief bezig te zijn met de wet- en regelgeving met betrekking tot een mantelzorgwoning.  Dit is positief, maar uiteraard is het wel zo, dat als u een mantelzorgwoning wil plaatsen, er wel ruimte voor dient te zijn.

Vraag GRATIS uw mantelzorgwoning brochure aan

Vraag onze mantelzorgwoningbrochure aan en u weet alles van een mantelzorgwoning! Want de brochure staat vol met informatie en inspiratie, zoals tekeningen, voorbeelden, voordelen, regelgevingen en noem maar op.

Aanvragen