Mantelzorgwoning in Deventer

Mantelzorgwoning in Deventer

Op deze pagina vindt u de wet- en regelgeving van een mantelzorgwoning in Deventer.  Duntep krijgt jaarlijks steeds meer aanvragen voor het bouwen/plaatsen van een mantelzorgwoning. Nu krijgen we ook veel vraag naar de wet- en regelgeving. Echter zijn we er inmiddels al achter dat elke gemeente een eigen tolerantie hanteert in het toelaten van vergunningsvrije mantelzorgwoning. Landelijk gezien is het vergunningsvrij plaatsen van een mantelzorgwoning overal mogelijk.  Maar, er zijn uitzonderingen. Ook heeft de gemeente de mogelijkheid om de landelijke regels anders te interpreteren, dit maakt het soms nog lastiger. Wel geldt dat het beschikken van ruimte op het erf een belangrijke vereiste voor een mantelzorgwoning is. Hieronder de belangrijkste regels over het plaatsen van een mantelzorgwoning in Deventer. Benieuwd naar onze mantelzorgwoningen?

Lees meer over Duntep mantelzorgwoningen

Ruimdenkend

In de gemeente Deventer is op 2009 de eerste mantelzorgwoning geplaatst. Deventer was ruimdenkend en meedenkend hierin. Intussen zijn er al meer dan 7 aanvragen bij de gemeente ingediend voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Deze zijn alle 7 verleend. Buiten deze inzichtelijke aanvragen, is het ook mogelijk dat mensen onder de noemen vergunningsvrij een mantelzorgwoning hebben geplaatst. Kortom; de mantelzorgwoning leeft in Deventer.

Wilt u nu ook een mantelzorgwoning, maar heeft u geen idee hoe u dit dient te realiseren en wat er zoal mogelijk is? Bezoek dan eens het Wmo-loket van uw gemeente. Dit is vaak een verhelderend gesprek en geeft een goede indicatie qua wat er allemaal mogelijk is. Mocht nu blijken dat u niet in aanmerking komt voor een vergunningsvrije mantelzorgwoning in Deventer. Vraag dan eens via MantelzorgNL een mantelzorgwoning special aan. Hier staat van A tot Z in waar u rekening mee moet houden. Duntep heeft meegeholpen met het ontwikkelen en samenstellen van deze brochure.

Bent u mantelzorger? Vergeet dan niet om jaarlijks uw mantelzorgwoning compliment aan te vragen.

Vraag een mantelzorgwoningbrochure aan

en maak kennis met Duntep mantelzorgwoningen

Laat u inspireren door onze verschillende mantelzorgwoningen en chalets, samengevoegd in een prachtige map. Zo kunt u thuis beginnen te dromen over uw tweede woning, gratis verstuurd zonder verplichting.

mantelzorgwoning brochure aanvragen