Duntep mantelzorgdag

Als gevolg van een intern onderzoek organiseren wij zaterdag 1 juni van 10:00 uur tot 16:00 uur een mantelzorgdag.  Het doel is om geïnteresseerden, welke zelfstandig en comfortabel ouder willen worden in eigen omgeving, te informeren over de functies en mogelijkheden van mantelzorgwoning.

Bekijk hier de Mantelzorgdagflyer

Eind 2018 is er een onderzoek gedaan naar in hoeverre een mantelzorgwoning geschikt is om zelfstandig ouder te worden en in hoeverre ouderen in de eigen omgeving oud willen worden . Hieruit bleek dat al verschillende (overheid)maatregelingen het gevolg hebben dat ouderen gestimuleerd worden in de eigen omgeving te blijven wonen. Zo bezuinigt de overheid in de zorg, is het steeds moeilijker om in een verpleeghuis te komen en worden er jaarlijks honderden verzorgingstehuizen gesloten tot en met 2020. Dit werd al aangekondigd in 2013, toen de term participatiesamenleving voor het eerst werd gebruikt.  Dit is een maatschappij waarin iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving, zonder hulp van de overheid.

Informatie over mantelzorgwoningen

Dit onderzoek heeft ons ervan overtuigd dat een mantelzorgwoning dé ideale woonoplossing is voor ouderen, die graag in de eigen vertrouwde omgeving wil blijven wonen.’ Door een open dag te organiseren, nodigen wij zodoende de mensen uit, welke niet bekend zijn met een mantelzorgwoning. Omdat we hen willen voorzien van alle informatie omtrent een mantelzorgwoning. Want wat is er nu dankbaarder werk, dan eraan bijdragen dat ouderen gelukkig kunnen blijven wonen, in de eigen omgeving?

Een mantelzorgwoning is ook uitermate geschikt voor jongere mensen met een beperking, psychische stoornissen, chronische ziektes of een vorm van niet-aangeboren-hersenletsel.

Wat is er allemaal te doen op de mantelzorgdag?

U bent zaterdag 1 juni de hele dag welkom op de mantelzorgdag. Om 10:00 uur zal er een gezamenlijke aftrap worden gehouden. Jan Hofstede, directeur van Duntep zal deze verzorgen. Vervolgens zal de persoon die onderzoek heeft gedaan bij Duntep wat vertellen over zijn onderzoek. Tot slot vertelt een medewerker van de gemeente kort wat over de wet-en regelgeving. Daarna zullen de rondleidingen beginnen en kunt u overal inspiratie opdoen.  Hieronder een overzicht van wat er zoal te beleven is.

  • Er zijn bestaande klanten aanwezig, die wat vertellen over hun eigen ervaringen
  • Een medewerker van de gemeente beantwoordt al uw vragen over de wet- en regelgeving.
  • Er is koffie met een lekkere traditionele versnapering
  • U kunt een 3D- tekening bekijken van een mantelzorgwoning
  • Adviseurs die u kunnen informeren over de mogelijkheden
  • Meerdere showmodellen van een mantelzorgwoning
  • U kunt in gesprek gaan met de onderzoeker. Deze man is veel met ouderen, consulenten, beleidsbepalers van de gemeente en welzijnsorganisaties in gesprek geweest.

Wilt u zich deze dag laten informeren door een adviseur? Leg uw adviseur vast. Zo heeft u de zekerheid dat er een adviseur beschikbaar is voor u op de mantelzorgdag.

Wet- en regelgeving van een mantelzorgwoning

Bekijk hier de belangrijkste wet- en regelgevingen van een mantelzorgwoning. Mocht u nu nog een vraag en/of opmerking hebben. Op zaterdag 1 juni tijdens de mantelzorgwoning-dag is er ook iemand vanuit de gemeente aanwezig. Deze man kan u van alles vertellen over de wet- en regelgevingen.

Bekijk de regels

Schrijf je in voor de mantelzorgwoning-dag

En u heeft de zekerheid dat er een adviseur voor u klaar staat.

Wanneer u zich inschrijft voor de mantelzorgwoning-dag. Heeft u de zekerheid dat er een adviseur voor u klaar staat. We weten niet wat de opkomst zal zijn, maar we verwachten een hoog aantal gegadigden. Vandaar dat er de mogelijkheid is om in te schrijven via de website. Zo legt u uw adviseur vast

Leg uw adviseur vast

Modellen mantelzorgwoning

Onderstaande modellen zijn allemaal geschikt als mantelzorgwoning. Dit zijn slechts modellen ter inspiratie. Omdat wij veelvuldig woningen op maat maken, kan het zijn dat uw toekomstige woning er nog niet tussen zit.