Ervaringen van onze mantelzorgwoning klanten

Deze ervaring komt van de familie Bessels. Meneer en mevrouw Bessels zijn respectievelijk 74 en 71 jaar en wonen sinds een aantal jaar in een Duntep mantelzorgwoning.  Mocht u na dit verhaal met één van onze referenties in gesprek willen gaan, neem dan even contact op. Wij kunnen u met ons klantenbestand in contact brengen. Zo krijgt u ook van derden een beeld over de mantelzorgwoning, de voor- en nadelen en alles wat erbij komt kijken.

Hoe verliep uw proces met de gemeente?

We hadden geen problemen met de gemeente, alles werd heel soepel geregeld. Het kon zonder vergunning. We hadden gewoon tekeningen ingediend en dat was het.  Enige voorwaarde van de gemeente was, dat de woning ontmanteld of verkocht moest worden als we er geen gebruik meer van maakten en de woning mocht niet in de zichtlijn staan. Maar verder verliep het heel soepel en dacht de gemeente met ons mee.

Waarom heeft u een mantelzorgwoning?

We hebben de mantelzorgwoning gekocht met het oog op de toekomst dus. Momenteel gebruiken we nog niet de wettelijke benodigde mantelzorg. Maar we wisten we dat we in de toekomst bij onze dochter wilden wonen. Het was dus echt een preventieve aankoop. Dit wordt ook wel een pré-mantelzorgwoning genoemd.

->Wat is een pré-mantelzorgwoning

Wat vindt u dochter ervan?

Nou zij kwam zelfs met het idee. Het geeft haar rust dat we dichtbij haar wonen. Momenteel is het meer zo dat we vaak op de kleinkinderen passen. Dus nu heeft ze gemak van ons. Maar dit zal in de toekomst wel anders zijn. Wel hadden we de afspraak dat we niet dag en nacht bij elkaar over de vloer komen. We spreken onze dochter niet dagelijks. We willen ons zolang mogelijk zelf redden. Maar toen laatst één van ons ziekjes was, was het wel echt ideaal dat onze dochter 20 meter van ons af woonde. Zij hield een oogje in het zeil en kwam even voor en na werktijd om de deur kijken.

 

Wat voor adviezen heeft u voor anderen?

Nou als je ouder wordt, zie je steeds meer op tegen verhuizen. Als je jong bent heb je veel eerder aanspraak. Als je ouder bent is dat moeilijker. Eigenlijk zou ik iedereen tussen 65- en 80 jaar aanraden om eens te gaan nadenken over de toekomst. Denk er vroeg over na. Als het kan qua ruimte en kinderen adviseer ik echt om zo snel mogelijk zo’n woning als ons te kopen. De levensduur van een mantelzorgwoning is meer dan 20 jaar! Begin daarom vroeg, dan kan je het langst genieten. Ook voorkom je dat je overhaaste beslissingen maakt wanneer er plotsklaps wel wat met jou of je partner gebeurd. Echt wacht niet te lang.

 

Waarom heeft u bij Duntep gekocht?

Ze zijn professioneel, betrouwbaar en eerlijk. Ook dacht Duntep met ons mee. Een simpel voorbeeld, we moesten eerst ons huis verkopen en dan pas wilden we de mantelzorgwoning laten bouwen. Of een ander voorbeeld, ik gaf aan dat ik gepensioneerd stoffeerder ben. Toen mocht ik mijn eigen vloerbedekking leggen en wilde Duntep zelfs van mij leren. Dat was prachtig. Daarnaast zag ik dat ze kwaliteit leveren en was het gevoel gewoon uitstekend en de prijs ook. Toen de offerte was klaargemaakt gaven we mekaar een hand want deze voldeed aan de verwachtingen.  Ja ik raadt iedereen Duntep aan! Daarnaast konden we zo langs gaan bij Duntep om de voortgang van onze woning te bekijken. Was er dan wat, dan konden we dat gauw nog bespreken en soms nog aanpassen. Ja echt ze dachten geweldig mee. Ook de transport, de plaatsing, het regelen van een kraan en noem maar op namen ze voor hun rekening.

->Bekijk hier de kenmerken van Duntep

 

Wat voor praktische voordelen heeft een mantelzorgwoning?

Nou naast het feit dat we nu nog heerlijk op het platteland kunnen blijven wonen, heeft het ook andere voordelen. We hebben de woning zo aangepast dat er bredere deuren inzitten. Verder is alles gelijkvloers, hebben we een stoel in de douche en hebben we bewust geen hoge drempels. Wat ons echt meeviel was de ruimte. Eerst dachten we; ‘we gaan niet in zo’n klein hokje wonen’. Maar toen we door Duntep naar een aantal bestaande mantelzorgwoningen zijn gestuurd, dacht ik; “goh wat ruim.’

 

Meer ervaringen lezen? Bekijk het hier

Hoe mijn droom uitkwam